Bio

Dirk Overbeek speelt accordeon. 

In alles wat hij doet laat Dirk de veelzijdigheid zien van zichzelf en zijn instrument. Zo speelt hij onder andere Nederlandstalige poëtische pop, Franse chansons en eigen composities in wisselende en niet alledaagse bezettingen. Daarnaast is hij ook regelmatig in het theater te vinden als muzikant in (muziek)theatervoorstellingen, en arrangeert en dirigeert hij ook bij tijd en wijle. 

In een hokje valt Dirk niet te plaatsen, en hoe graag hij dat misschien voor de duidelijkheid wel zou willen, juist buiten de lijntjes komt hij het beste tot zijn recht.

In 2021 is Dirk afgestudeerd van het ArtEZ Conservatorium richting Jazz & Pop Accordeon, met een 9,5.

Als duo Clazzi heeft Dirk samen met cellist Job Huiskamp de aanmoedigingsprijs gewonnen op het Prinses Christina Concours 2019. In maart 2019 won Caroline Rutten met begeleiding van Clazzi het Concours de la Chanson. In juni 2018 heeft Dirk als solist drie concerten gespeeld met Het Gelders Orkest. In januari 2016 won Dirk de 1e prijs op het Christina Concours Regio Oost in Enschede, waarna hij in april van dat jaar op de Nationale Halve Finale speelde.

Dirk heeft masterclasses en workshops gevolgd van onder andere de klassieke accordeonisten Claudio Jacomucci (It), Mie Miki (d/jp), Marco Kassl (d), jazzaccordeonist Victor Prieto (sp/vs) en de jazzpianist Bert van den Brink.