Vera Bon

Vera Bon is de band van zangeres en liedschrijfster Vera Bon. Tot zover de logica, Vera schrijft liedjes die je met je hart begrijpt. Veraciteit betekent liefde voor de waarheid en dat beschrijft misschien wel het best waar haar muziek overgaat: een zoektocht naar waarachtigheid. Buiten alles wat ‘hoort’ of ‘nou eenmaal zo is’ zoekt Vera haar eigen stem in het lawaai van alle dag. Die zoektocht resulteert in kleine, persoonlijke liedjes die raken aan grote thema’s als angst en liefde. Ze brengt die liedjes het liefst zo dicht mogelijk bij het publiek in een intieme setting. In haar poëtische, kleinkunst-achtige teksten vertelt Vera over mensen die zeggen hoe je leven moet, haar verlangen naar kinderlijke onschuld en liefde die niet over rozen moet gaan maar over mensen.

Sinds 2017 speelt Vera Bon met vaste band waarin, naast drums (Leon Senger) en bas (Dion Schuur), het samenspel tussen elektrisch viool (Jurgen Houwers) en accordeon (Dirk Overbeek) zorgt voor een unieke sound waarmee de band zowel de melancholische als de chaotische sfeer van de liedjes weet te versterken.
De band vind het uiteraard moeilijk zichzelf in een hokje te plaatsen. Ze scharen zich daarom graag onder het zelfbenoemde genre Nederlandstalige, poëtisch pop.

Inmiddels afgestudeerd aan het conservatorium en met de wereld aan hun voeten, stapt de band vol goede moed het nieuwe jaar in. In 2019 ontvangen ze de Burger Beurs, een initiatief van Het Burgerweeshuis in Deventer waarmee de band een jaar lang gebruik mag maken van de kennis, ervaring en het netwerk van het poppodium. Daarnaast ontvangen ze een budget om producties te ontwikkelen.

Mede dankzij deze steun verschijnt in april de live EP ‘Huilen’. Voor deze eerste EP heeft de band gezocht naar een ultieme setting waarin de eerste twee jaar van hun bestaan het best kon worden samengevat. In plaats van de studio in te gaan, koos de band ervoor de EP live op te nemen in een prachtig, klassiek ogende huiskamer, in aanwezigheid van een select groepje publiek. Op deze manier hoopt de band de betoverende sfeer van de liedjes en intieme beleving van een live concert over te brengen op cd. De EP, met bijbehorend boekje met achtergrondverhalen en liedteksten, is een totaal pakket van tekst, beeld en geluid.

www.verabon.nl
info@verabon.nl
facebook